Att renovera.. | KajsaE

KajsaE

Annons

Att renovera..

Jag kan tänka mig att en del som läser förra inlägget (om någon överhuvudtaget läser min blogg) tänker att “hon vet inte vad hon ger sig in på med renovering” och att vi inte ska oss vatten över huvudet och att husrenovering tär på förhållandet.. Ja så är det! Och jag har hört det flera gånger från vänner, kollegor och liknande och jag förstår att det är i all välmening. MEN, jag och Z har helrenoverat en hel lägenhet tillsammans samtidigt som vi bodde där och visst var det pest och pina emellanåt och visst ledde det till tjafs ibland. Men samtidigt var det väldigt roligt när man satt och planerade, och väl var igång. Älskade att åka till Bauhaus, Ikea och liknande för att kolla kakel, golv, kök mm och älskade att se resultat. När allt är färdigt är det en grym känsla att titta på vad man gjort och känna att “det här har vi gjort tillsammans”. 

Jag känner mig redo för husrenovering, i lagom skala. Som huset jag skrev om i förra inlägget. Ganska litet och kräver inga jätterenoveringar avseende planlösning, riva en eller annan vägg men inte hur mycket som helst. Z har en del kunskap och erfarenhet av renoveringar, vi har min pappa med mycket erfarenhet och en del kunskap gällande husrenovering och underhåll + att vi har massa kontakter med sjukt mycket kunskap i form av vänner och liknande så nej jag känner inte att vi tar oss vatten över huvudet. Vi har dessutom ganska bra koll på vad saker kan komma att kosta och med mitt kontrollbehov kommer kostnadsberäkningarna troligtvis vara relativt rimliga.

Z är den största optimisten jag känner och är inte särskilt eftertänksam medans jag är mer av en pessimist och sjukt planerad, eftertänksam och strukturerad vilket gör att vi kompletterar varandra väldigt bra. Z pushar mig och öppnar upp för möjligheter och jag bromsar honom från att ta sig vatten över huvudet och göra dumma beslut. 
Z: Det kostar typ 100 000
K: Nej minst 150 000
Verkligheten: Runt 125 000
Z: Det tar typ 5min
K: Nej det tar 30min
Verkligheten: Det tog 15min
Såhär ser typ alla våra diskussioner ut haha. Z är lite väl optimistisk och jag lite väl pessimistisk så verkligheten brukar hamna någonstans mittemellan.

936075_10153168464390639_6908911812639589303_n

Vi är ett grymt bra team tillsammans, så är det bara! Även om våra olikheter gör att vi ibland har svårt att förstå varandra vilket leder till tjafs och irritation så är vi ändå ganska bra på att prata med varandra och lyssna på varandra. Vi har under våra 3år som sambos aldrig somnat ovänner till exempel, vi kan bråka men ser alltid till att sätta oss ner och prata och förklara för varandra när vi lugnat ner oss. 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats